pridať firmu do katalógu

Kategórie

Najnovšie firmy v katalógu

Autorenta BB,s.r.o.

Mesto: Banská Bystrica
Autorenta - váš spoľahlivý…

Ideal center, spol. s r.o.

Mesto: Matejovce
práškové lakovanie

AJS PARTS

Mesto: Warszawa
velkosklad autodílů

Auto: Pôžičky, úvery, leasing

Mesto: Záhorská Bystrica
Pôžičky, úvery, leasing

www.xenonyBN.sk

Mesto: Bánovce nad Bebravou
Xenóny, Bixenón, projektory,…

Najviac si pozeráte tieto firmy

Najlacnejší Pneuservis Nonstop v Bratislave

Mesto: Ružinov
Najlacnejší pneuservis v…

COBRA TUNING s.r.o.

Mesto: Vrakuňa
predaj tuning a autodoplnkov

AGROBAZÁR - VEĽKÉ RAŠKOVCE

Mesto: Oborín
Naša firma sa zaoberá nákupom…

SHELL Slovakia, s.r.o.

Mesto: Bratislava
Prevádzkovanie siete…

Autovrakovisko Vojkov

Mesto: Říčany u Prahy
kompletní sortiment…
autoadresar.eu

Zaujímavé odkazy

DEMI-Finance.sk

Autosklo JUMAZ.sk

VIP - čistiaci servis

Tesla Model S P100D


Nemecký profesionálny úpravca Prior Design to v Monaku na výstave Top Marques poriadne „rozbalil“. Hlavným lákadlom ich prezentácie bol nový tuning paket pre Teslu Model S P100D. Či už patríte medzi fanúšikov elektromobilov alebo nie, upravená Tesla si pozornosť určite zaslúži. Tuning sa pritom netýkal iba zovňajška. Poďme sa na túto parádu pozrieť spoločne...

 

Tesla Model S P100D môže pôsobiť ešte športovejšie vďaka paketu od Prior Design

 

Iba máloktorá automobilka narobila taký rozruch v automobilovom priemysle ako práve Tesla. Ich elektromobily sa stávajú doslova synonymom pre vozidlá z tohto „zeleného segmentu“. Už vo štandardnej podobe sa Tesle Model S nedá uprieť športový strih, a ak sa s ňou zveziete, zistíte, že to celé nie je len na oko. Tesla vás dokáže totiž poriadne zatlačiť do sedadiel nech si už vyberiete ktorúkoľvek verziu. Zamerajme sa však na aktuálny vrchol ponuky tejto automobilky.

 

Trojfázový elektromotor sa aj v prípade variantu P100D dokáže postarať o celkom nevšedný jazdný zážitok. Celkom prirodzene sa o Tesly začali zaujímať aj profesionálne tuningové štúdiá a Prior Design nemôže by výnimkou. Ukázali, že sa dokážu postarať o ešte agresívnejší vzhľad Tesly Model S. Variant P100D je aktuálne vôbec najvýkonnejšou Teslou súčasnosti a výber zo strany úpravcu v tomto prípade určite nebol náhodný.

 

Tesla Model S P100D dokáže svojimi parametrami poriadne prekvapiť. Ako sme už stihli spomenúť, najsilnejší variant tohto modelu sa môže popýšiť nielen výkonnejšou batériou s kapacitou 100 kWh ale napríklad aj bleskurýchlym zrýchlením. Z 0 na 100 km/h dokáže variant P100D zrýchliť už za 2,5 sekundy. Musíme uznať, že v tomto prípade výkonnostné úpravy nie sú príliš potrebné, pri nedávnom porovnaní totiž bezproblémov porazila aj Lamborghini Huracán. Aj to je nepochybne jeden z dôvodov, prečo sa úpravca orientoval predovšetkým na vizáž.

 

Ak by vám teda dizajn tohto modelu pripadal byť príliš uhladený, siahnuť môžete po novom sete doplnkov od Prior Design. Ten mu dodáva viditeľne muskulatúrnejší vzhľad, pozostáva totiž z výraznejšie tvarovaného predného nárazníka. Bočnú časť zvýrazňuje lišta dynamicky tvarovaných prahov. Vzadu sa zas môžete pokochať výrazným difúzorom a spojlerom umiestneným na veku batožinového priestoru.

 

Pomyselnou bodkou za vizuálnymi úpravami bol výber 21-palcových diskov PD5 s desiatimi lúčmi. Tie sú obuté do nízkoprofilových športových pneumatík ZR21 Michelin Pilot Super Sport tires. Disky v tmavosivom prevedení veľmi príjemne kontrastujú s čiernymi lištami a bielym lakom karosérie.

Hlavným účelom nových prvkov je dosiahnutie lepšej aerodynamiky.

 

Myslelo sa však aj na jazdné, dynamické vlastnosti komplet podvozkového ústrojenstva, a preto je táto Tesla vybavená elektronickým modelom znižovania podvozku od H&R. Nižší posed nielenže Tesle pristane viac, ale zároveň aj pomáha zlepšovať obtekanie vzduchu okolo karosérie. Samozrejme nižším podvozkom je docielená aj funkcia ťažiska samotného auta, a tým je zabezpečený bezpečnejší a rýchlejší prejazd zákrutami, alebo aj serpentínami v horskom prostredí, pre mnohých motoristov v obľúbených rakúskych Alpách.

 

V Prior Design pripravili vylepšený tuning paket aj pre interiér. Ten si môžete nechať doplniť o luxusné čalúnenie kožou Nappa a Alcantarou. K dispozícii sú aj dekoratívne prvky z karbónu, ktoré dodajú interiéru nielen svoje čaro, ale aj podčiarknu športového ducha, ktoré toto auto bezpochyby a jednoznačne má. Teda stále len do doby, pokiaľ budete mať samozrejme vždy dobre nabitú „baterku“ ;-)

 

M. Klamo
www.tuning.sk

Fotogaléria

Odporúčame

  • Procar-Motorsport s.r.o.
  • jumaz



totalmoney-affiliate

Novinky e-mailom

Chcem byť informovaný e-mailom o zľavách a novinkách.